Denne oppskriften stammer fra en brosjyre som Opplysningsutvalget for fisk ga ut i 1984. I følge den lille skriften, er dette nr 1 i en serie om Havets delikatesser. Det var optimistisk å kalle den «Alt om sei», noe de nok fant ut, for det kom en til om sei seinere, og den het …»mer om sei»! Opplysningutvalget for fisk eksisterer ikke mer, men oppskriften fortjener å leve lenge.
Sei er en bærekraftig, god fisk som vi burde bruke mer av.
Oppskriften inneholder både sei, løk, paprika, eple, banan og tomatketchup. En litt uvanlig blanding, men utrolig godt! Den er verd å prøve.
Her er oppskriften:
Sei á la Balkan
800g seifilet
—
3ss hvetemel
1 ss salt
1/2 ts pepper
—
marg/olje til steiking
—
2 stk løk i ringer
1 stk rød paprika i strimler
1stk eple i terninger
1 stk banan i skiver
—
4 ss tomatketchup
- Skjær seifileten i porsjonsstykker. Tørk stykkene og vend dem i blanding av hvetemel, salt og pepper.
- Stek stykkene gyldne i margarin/olje. Legg stykkene på et fat, og hold dem varme.
- Saus: Fres løk og paprika til løken er myk. Tilsett mer fett om nødvendig. Tilsett epleterningene og bananskivene. La alt surre i 5 minutter
- Tilsett tomatketchup. La sausen tykne og server den sammen med seien.
- Det smaker godt med ris eller kokte poteter til.
Velbekomme!
Legg igjen en kommentar