Sist helg var jeg med og trakk jeg garn, og vi fikk en stor fangst av lyr, hyse og torsk. De ble til mange gode middager; fiskegrateng, fileter, fiskekaker og fiskekraft til suppe. Jeg hadde glemt hvor godt og enkelt det er med hjemmelagde fiskekaker. Får du ikke selvfisket fisk, går det fint å kjøpe noen fileter på fiskebrygga eller i en helt vanlig butikk.
Fiskekaker (ca.10)
400 g fiskefilet av hvit fisk
1 ts salt
–
1ss potetmel
litt finraspet muskatnøtt
litt nykvernet pepper
–
2 dl melk
- Skjær filetene i terninger og legg dem i en foodprosessor sammen med salt og kjør til alt er godt blandet
- Ha i potetmel og krydder og la maskinen gå på middels hastighet mens du sper med melk i en tynn stråle
- Stek fiskekaker på middelsvarme i smør eller nøytral olje
- Nydelig sammen med kokte poteter og kålrotstappe – eller i et hamburgerbrød med salat og ost.
TIPS:
- Filet av hyse, lyr og sei passer spesielt godt til fiskekaker
- Alle ingrediensene bør være kjøleskapskalde
- Fiskekakene blir best av fersk fisk (ikke fryst)
- Bland gjerne inn friske urter eller revet ost til slutt
- Stek en liten prøvekake for å justere smaken
Legg igjen en kommentar