Dette er en rett som jeg har fått beskjed om at jeg kan lage om igjen, og den er enkel å lage. Legg alt i ei ildfast form og putt den i ovnen. Prøv gjerne med andre typer mager hvit fisk Velbekomme!
600 g torskeloin uten skinn og bein (eller 150 g/pers hvis en skal lage mer eller mindre)
2-3 stk gulrot
3 stilker selleri
1-2 stk grønne epler
1 stk rødløk
1 dl kremfløte (eller matfløte m/1 ss maizena)
1 dl crème fraiche (eller lettrømme)
½-1 ts salt
½ ts pepper
—
fersk basilikum (eller tørket)
saften av ½ sitron
1-2 ss olivenolje
- Sett steikeovnen på 200° C.
- Vask, skrell og skjær grønnsakene i litt tynne biter. Del fiskefileten i 4 like deler.
- Smør en ildfast form og legg grønnsakene i bunnen av forma med fiskestykkene over.
- Krydre med salt og pepper, hell over fløte og fordel crème fraiche (eller lettrømme) over fisken
- Bak i ovnen i ca 15 minutter til fisken flaker seg og grønnsakene er møre.
- Hell over sitronsaft, olivenolje og fersk basilikum.
Serveres med kokte poteter eller ris.
Legg igjen en kommentar